Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN semnalează o știre falsă propagată de ruși - România NU a cerut ucrainenilor 'mutarea operațiunilor militare departe de granițe'

The Stream
fake news

Ministerul Apărării Național semnalează o știre falsă publicată pe contul de Telegram al publicației rusești Pravda, în care se afirmă că ministrul român al apărării naționale ar fi cerut ucrainenilor să „mute desfășurarea operațiunile militare departe de granițele cu România”, în contextul incidentelor din ultima perioadă, inclusiv căderea unei drone rusești în județul Tulcea.

Potrivit MApN, în postare se mai menționează, din nou, fără nicio legătură cu realitatea, că oficialul român ar fi solicitat părții ucrainene „mutarea obiectivelor economice ucrainene în zone îndepărtate de granița comună”, precum și redislocarea unităților sale militare din locațiile aflate în proximitatea graniței cu România în alte zone din interiorul Ucrainei, „astfel încât să nu existe situații în care teritoriul nostru să fie atacat”.

Așa-zisele „cereri” de genul celor inventate de autorii acestei dezinformări nu au existat și nu vor putea exista vreodată, transmite MApN.

„Absurditatea și fracturile logice sunt evidente”

„Absurditatea și fracturile logice din formulările propagandei ruse sunt evidente. Acestea exploatează, fără îndoială, contextul generat de atacurile repetate executate de forțele ruse asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

Propagarea unor astfel de minciuni are ca obiectiv evident distragerea atenției opiniei publice de la responsabilitatea forțelor militare ale Federației Ruse pentru crimele de război săvârșite prin atacurile ilegale și nejustificate executate asupra zonelor locuite și infrastructurii civile din Ucraina, precum și pentru pericolele generate de aceste acțiuni agresive și iresponsabile pentru Ucraina, pentru țările vecine și pentru securitatea regiunii”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit sursei citate, singurele acțiuni care afectează securitatea regională sunt cele ale forțelor militare ruse în cadrul războiului ilegal de cucerire pe care îl duc în Ucraina. România a cerut, într-adevăr, de multe ori, alături de aliații și partenerii săi, ca Federația Rusă să oprească acest război brutal și ilegal și să respecte suveranitatea Ucrainei și pacea și securitatea în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.