Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN vine cu vești bune în plină pandemie: Spitalul militar de campanie din Timișoara va primi în sfârșit pacienți

Ro Health Review
UPU spital

Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Militar „Dr. Victor Popescu” din localitate, și-a început activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă ușoară sau medie de COVID-19, anunță MApN.

Conform Ministerului Apărării Naționale (MApN), la acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurării suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament.

VIDEO Violeta Alexandru recunoaște că România NU are bani pentru copii: 'Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens'

„Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi”, menționează sursa citată.

Personalul medical care își desfășoara activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de șase luni pentru sprijin epidemiologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.