Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marți i-au încătușat, miercuri le-au dat drumul: Cum au scăpat doi afaceriști într-un dosar cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei

ciocanel judecator

Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind bănuite de crearea unui prejudiciu de 11,2 milioane lei prin achiziţii de terenuri la preţuri supraevaluate.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au efectuat trei percheziţii la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii de terenuri la preţuri supraevaluate, în valoare de 11.200.000 de lei.

Citește și: Așa arată un membru al Guvernului Dăncilă! Cine este el

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În urma acestor activităţi au fost ridicate evidenţe contabile şi înscrisuri ce constituie mijloace de probă.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Gabriela Firea! Zeci de mii de persoane beneficiază de asta

Ancheta în cauză a pornit prin sesizarea din oficiu a poliţiştilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice cu privire la implicarea reprezentanţilor persoanei juridice vizate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Activitatea ilicită s-ar fi desfăşurat prin înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor nereale, care au prejudiciat bugetul de stat cu 1.792.000 lei, bani reprezentând impozit pe profit sustras de la plată. De asemenea, ar fi fost prejudiciată şi societatea comercială, din patrimoniul acesteia fiind însuşiţi 9.408.000 de lei.

Citește și: Bombă pe piața media! Gabriela Cristea nu se mai întoarce la Kanal D! Cu ce cunoscută televiziune a semnat

În urma audierilor efectuate, faţă de două persoane a fost luată măsura reţinerii, iar miercuri s-a dispus cercetarea acestora sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.