Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maradona, omagiat de foşti coechipieri de la naţională la un an de la moartea sa

Maradona

Fotbalişti ai naţionalei Argentinei, campioană mondială în 1986, i-au adus joi un emoţionant omagiu lui Diego Armando Maradona, la un an de la moarte, la un eveniment organizat de Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) la Montevideo, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Voi rămâne cu ce a fost, dincolo de geniul său de jucător, Diego avea un dar care depăşea fotbalistul, l-am văzut făcând piruete în 86 (...), noi păream ca nişte copii care erau la circ să se uite la un acrobat", a spus Jorge Burruchaga. Potrivit acestuia, Maradona era "de pe altă planetă", a trăit atât pe teren cât şi în afara lui "în felul său" şi a plecat "foarte devreme".

"Ne-a făcut fericiţi şi cel mai fericit dintre toţi a fost el, trebuia să fie campion mondial. Încă ni se pare incredibil (moartea sa - n. r.). Rămân alături de acest geniu care ne-a lăsat multe învăţături, foarte multe bucurii şi o moştenire nu doar în Argentina şi America de Sud, ci şi în lume, fiindcă Diego va rămâne un mit", a spus fostul mijlocaş, autorul golului victoriei, din pasa lui Maradona, în finala Cupei Mondiale 1986 din Mexic (3-2 cu RFG).

Alături de Burruchaga au participat şi alţi jucători ai Argentinei la Mondialul din 1986: portarul Nery Pumpido, fundaşul Oscar Ruggeri şi mijlocaşii Sergio Batista şi Ricardo Giusti.

Ruggeri a spus că a fost "un noroc" pentru Argentina că Maradona s-a născut aici şi că restul jucătorilor nu au făcut decât să-l însoţească pe "acest mare căpitan".

Pumpido a fost foarte emoţionat, iar înainte de a vorbi a izbucnit în lacrimi. El şi-a amintit că Maradona "era fericit cu lucrurile cele mai simple".

"Acela a fost Diego, un tip care acolo era cel mai bun din lume, şi nu putea merge pe stradă. (...) Ni-l vom aminti toată viaţa, cel care a fost numărul 1, cel mai bun dintre toţi", a spus Pumpido.

Preşedintele CONMEBOL, paraguayanul Alejandro Dominguez, a afirmat că felul în care Maradona a trecut peste greutăţi inspiră întreg fotbalul sud-american.

"Astăzi trebuie să fim fără Diego. A fost o sursă de inspiraţie şi va continua să fie astfel pentru generaţii de fete şi băieţi şi pentru aceia dintre noi care iubim şi suntem familia fotbalului", a spus Dominguez.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui stop cardiac, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.