Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevi identificaţi la terasele din municipiul Baia Mare în loc să fie la cursuri

Un număr de 57 de elevi care ar fi trebuit să fie prezenţi la cursuri au fost găsiţi la mai multe terase din municipiul Baia Mare, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

"Prima acţiune de acest fel a avut loc ieri (miercuri, n.red.), pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii au făcut verificări prin localurile din centrul oraşului, iar cu această ocazie au identificat 57 de elevi care nu se aflau la cursuri. Poliţiştii vor formula adrese de informare către unităţile de învăţământ şi către familiile elevilor identificaţi pentru a preîntâmpina abandonul şcolar şi actele de delincvenţă juvenilă", a spus Ionela Cozma, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, numărul mare de elevi identificaţi în aceste localuri se explică şi prin nevoia acută de socializare a acestora după o perioadă lungă de timp petrecută acasă cu activităţi online, în contextul instituirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară încurajează socializarea elevilor în timpul orelor de curs doar în şcoală, nu în localuri. Interesul poliţiştilor este siguranţa elevilor, conştientizarea lor cu privire la importanţa educaţiei, cu privire la riscurile la care se expun nefrecventând şcoala, atât în ceea ce priveşte comiterea unor acte delincvente, cât şi a victimizării lor", a precizat Ionela Cozma.

Acţiunea a fost organizată de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii de proximitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.