Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maramureş: Traficul pe DN 18, în Pasul Prislop, îngreunat de ceaţă şi vânt

Radio Iasi
Ceață

Traficul rutier pe DN 18 în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) este îngreunat din cauza vizibilităţii reduse, iar vântul la munte prezintă intensificări, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 162 şi km 173. Vântul prezintă intensificări în zona de munte. (...) Zăpada frământată cu grosimea de până la 2 cm se găseşte pe partea carosabilă a DN18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine). Zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm este depusă pe partea carosabilă a DN18 şi DN17C, la Vişeu de Sus. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed. S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 16 utilaje şi s-au împrăştiat 41 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 28 utilaje şi s-au răspândit 283 tone de material antiderapant", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, ninge în Pasul Gutâi. Sunt precipitaţii mixte, lapoviţă şi ninsoare, la Vişeu de Sus, Borşa şi Târgu Lăpuş. Plouă pe DN1C şi E58.

Stratul de zăpadă măsura până la 65 cm la Cavnic şi Firiza, 63 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Băiuţ, 39 cm în Baia Borşa, 34 cm la Târgu Lăpuş, 33 cm la staţia meteo Iezer, 32 cm în Poiana Borşa. 19 cm la Ocna Şugatag, 18 cm la Sighetu Marmaţiei şi 17 cm în Baia Mare.

Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Ruscova, Vaser, Iza, Mara, Cosău, Someş, Lăpuş şi Cavnic, iar pe râul Suciu curg sloiuri de gheaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.