Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maramureșul, promovat și în această vară la Washington D.C., în cadrul celei de a doua ediții a evenimentului cultural Romanian Weekend at the Wharf

CJ Maramures
muzica populara costume maramures

Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au lansat în 2022 cel mai mare eveniment cultural cu specific românesc din SUA, la Washington D.C.

Prima ediție a evenimentului a fost un real succes. Atât americanii, turiștii, cât și românii prezenți pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. s-au bucurat și au simțit românește în cele două zile de tradiții și cultură maramureșeană, românească.

Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației de a se alătura evenimentului și în acest an, pentru a promova și pentru a face cât mai cunoscut județul în Statele Unite ale Americii, iar în perioada 7-9 iulie 2023, tradiții și obiceiuri, demonstrații meșteșugărești, portul popular, folclorul autentic, toate acestea vor fi prezentate publicului din Washington D.C.

Evenimentul este și un bun prilej pentru comunitatea de români stabiliți în Statele Unite ale Americii de a se bucura și simți românește în cele trei zile în care cultura românească va fi prezentă la Washington D.C.

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, iar meșterii populari Vasile Chira și Ioan Bârsan vor încânta publicul cu reprezentanții de meșteșugărit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.