Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marce Ciolacu: Trebuie să înțelegem că s-a dus comunismul, s-a dus din România! Nu putem impozita la fel/ ?Video

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că autoritățile centrale au descentralizat impozitarea locală și vor lăsa fiecare primărie să-și impună impozitul pe locuință, în funcție de o anumită grilă. Ciolacu a spus că în România nu mai este comunism și nu mai putem taxa la fel o locuință din centrul Bucureștiului cu una din centrul Hunedoarei.

”Sunt ferm convins, după anumite discuții, și nu vă ascund faptul că noi chiar dacă n-am avut acele celebre ședințe de coaliție, asta nu înseamnă că nu am discutat cu primul ministru, cu ministru de Finanțe. În acest moment, este prima dată de la Revoluție când bugetul va fi făcut pe program, este o premieră pentru România și un semn de maturitate. Nu am stabilit procentele pentru creșterile de pensii și salarii.

La anul nu se mărește nicio taxă. Prin PNRR ne-am asumat eliminarea unor excepții. Nici anul acesta, cu toate modificările la Codul Fiscal nu s-au mărit taxele. Pentru că nu este gata digitalizarea ANAF am decis descentralizarea către autoritățile locale. Să nu uităm că avem cea mai mică taxare a proprietăților din Europa. Noi am permis autorităților locale să opteze, dacă vor crește taxele locale. Nu este totuna o locuință din centrul Bucureștiului cu una din centrul orașului Hunedoara.

Trebuie să înțelegem că s-a dus comunismul, s-a dus din România! Nu mai putem impozita oamenii la fel, indiferent de locație. Trebuie să ținem cont de diferențe.”, a spus Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.