Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloş: Digitalizarea fiscală se întâmplă

Radu Pop
Web Activ
digitalizare

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a transmis, miercuri seară, că digitalizarea fiscală se întâmplă, dar, totuşi, ministrul a precizat că cea mai mare problemă este reprezentată de gestionarea şi analiza cantităţii mari de date, informează News.ro.

”Pasul viitor, decontul de TVA precompletat. Digitalizarea fiscală se întâmplă. Cu toate că e un drum cu multe obstacole, iată că România trece de la eternele promisiuni la paşi concreţi, în fiecare zi. Mai este mult de muncă până la punctul în care gestionarea veniturilor curente ale bugetului de stat, dar şi organizarea inspecţiilor fiscale să fie complet digitalizată”, a scris miercuri seară, Marcel Boloş pe pagina sa de Facebook.

Provocări

Ministrul s-a referit şi la unele probleme pe care le întâmpină.

”Una dintre cele mai mari probleme este gestionarea şi analiza cantităţii uriaşe de date, în scopul analizei de risc şi pentru atenuarea riscurilor care au un impact negativ major asupra bugetului de stat.Un pas vital în acest proces este introducerea sistemului e-TVA. O inovaţie care, zic eu, va schimba cu totul interacţiunea contribuabililor cu Ministerul Finanţelor şi ANAF”, spune Boloş.

Deconturi

Marcel Boloş a arătat că vor fi generate deconturi de TVA precompletate prin e-TVA.

”Bazat pe datele din e-Factura şi e-Case de marcat, e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate. Astfel, contribuabilii vor beneficia de un proces simplificat, iar autorităţile fiscale vor avea la dispoziţie date mai precise şi actualizate, contribuind la lupta împotrivă evaziunii.

Am avut o şedinţă cu direcţiile din MF şi ANAF responsabile de proiect, pentru a vedea dacă progresul către implementarea sistemului este în grafic. Echipa face progrese importante, pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024”, mai spune Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.