Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, acuze la Guvernul Orban privind OUG-ul pe amânarea plății ratelor: 'Vor lua dobândă la dobândă'

PSD
Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Orban II că a introdus o prevedere în OUG pe amânarea plății ratelor  prin care bancile vor lua de la români „dobândă la dobândă”.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

„Așteptăm deciziile Guvernului. Am depus proiectul de lege cu amânarea ratelor în Parlament. Am înțeles că vor să dea OUG. În proporție de 90% au păstrăt ce era în proiectul nostru. Însă au venit o modificare la art. 4. Noi  am discutat și cu Banca Națională a României, ca să nu stricăm sistemul financiar. În schimb, ei au venit cu o modificare la art 4. prin care vor lua dobândă la dobândă. Cu alte cuvinte, banile nu trebuie să piardă nimic.

Prin proiectul nostru de lege,  ratele se suspendă, contractul de credit se suspendă, noi aveam pe o perioadă de 6 luni, iar ei au venit cu propunera de 9 luni.

De altfel, au mai venit cu o modificare la OUG. Anume dacă nu vor recupera banii de la creditori, atunci vor recupera de la bugetul statului. E nevoie să fim solidari în această criză a pandemiei de coronavirus”, a spus Marcel Ciolacu, la RTV.

Guvernul se află, la momentul transmiterii acestei știri, în ședință la Palatul Victoria și  urmează să aprobe OUG privind amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, pentru o perioadă maximă de nouă luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.