Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu: 211 români au plătit azi cu viața incompetența Guvernului. În ritmul acesta vom ajunge prima țară din UE la numărul de decese

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Marcel Ciolacu Orban Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, la Antena 3, că cei 211 români care au murit din cauza coronavirus în ultimele 24 de ore au „plătit cu viața aroganța și incompetența” Guvernului Ludovic Orban.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

  • „Am dus intr-o lupta politica (pandemia, n.red.), intr-o logica politica, asa o ducem de un an de zile, nu inaintam, nu gasim solutii, iar azi 211 romani au platit cu viata aroganta si incompetenta Guvernului. E prima oara cand depasim pragul de 200 de decese. În ritmul acesta vom ajunge prima tara europeana la numarul de decese”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un număr de 211 persoane infectate cu noul coronavirus au murit în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor ajungând la 11.876, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 125 de bărbaţi şi 86 de femei - persoane internate în spitalele din Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

GCS precizează că un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0 - 9 ani, două decese la categoria de vârstă 20 - 29 de ani, un deces la categoria de vârstă 30 - 39 de ani, nouă decese la categoria de vârstă 40 - 49 de ani, 23 decese la categoria de vârstă 50 - 59 de ani, 49 decese la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 62 decese la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 64 decese la categoria de peste 80 de ani.

Copilul decedat este o fetiţă de un an din judeţul Argeş, care prezenta mai multe comorbidităţi, precizează GCS.

În ceea ce priveşte decesele înregistrate la categoria de vârstă 20 - 29 de ani, Grupul de Comunicare Strategică arată că este vorba despre două femei - una de 26 de ani din Vrancea şi cealaltă de 28 de ani din Sălaj, ambele prezentând comorbidităţi.

Conform GCS, 202 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, trei pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru şase pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.