Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu a tras frâna comasării alegerilor și a impus o condiție esențială (Surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu

În cadrul coaliției de guvernare se discută intens despre comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, dar și despre comasarea primului tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare.

În cadrul coaliției, premierul Marcel Ciolacu a tras frâna și le-a transmis celor de la PNL că nu va face nicio modificare legislativă până când nu are un program clar al alegerilor comasate.

”Îmi doresc sa închidem cât mai repede decizia pe comasare. Nu vom face nicio modificare legislativă fără să știu un calendar al alegerilor dinainte”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu le-a spus celor din Guvern că nu se va opera nicio modificare a Codului Administrativ, până când nu se știe data exactă a alegerilor.

Ciolacu nu se opune comasării

Liderul PSD a declarat public că nu se opune comasării alegerilor, argumentând că în acest fel participă mai mulți români la vot și se fac economii la bugetul de stat.

”Făcând această comasare, mai mulţi români participă la vot”, a spus şeful Executivului, el arătând că, dacă erau singure europarlamentarele, fără niciun referendum, cum se mai întâmpla în trecut, atunci prezenţa la vot va fi una minimă, potrivit news.ro.

”Vă dau cuvântul meu de onoare că nici nu am vorbit aşa ceva. Dar, poate au pornit alţii sau vor unii să îmi transmită un mesaj. Chiar sunt un om care este receptiv şi poate să îmi transmită mesaje şi pe whatsapp şi pe sms-uri normale nu trebuie să îmi trimită prin televiziuni”, a spus premierul, după vizita la Automobile Dacia, întrebat despre discuţii în coaliţie privind o dublă comasare a alegerilor, în acest an, europarlamentare cu locale şi parlamentare cu prezidenţialele.

Se ia discuții și comasarea alegerilor legislative cu turul întâi al alegerilor prezidențiale

”Haideţi să terminăm întâi cu prima comasare, ca să ajungem la a doua”, a mai comentat Ciolacu. Preşedintele PSD a precizat că ”nueste nicio decizie politică”.

”Nu e un secret că joi avem după şedinţa de guvern, o coaliţie unde vom sta aplicat de vorbă, unde vom vedea toate argumentele. Cert este că în acest moment sunt 9 state membre ale Uniunii Europene care au comasat localele cu europarlamentarele, deci precedentele europene s-au creat”, a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.