Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu a vorbit cu premierul din Maroc despre eliberarea lui Iulian Gherguţ: Implicarea serviciilor secrete a fost esențială

basilica.ro
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit cu premierul din Maroc despre eliberarea lui Iulian Gherguţ: Implicarea serviciilor secrete a fost esențială

Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri o discuţie la telefon cu omologul din Maroc Aziz Akhannouch în care i-a mulţumit pentru modul în care serviciile de informaţii marocane au gestionat şi susţinut demersurile eliberării cetăţeanului român Iulian Ghergut răpit în urmă cu 8 ani în Burkina Faso, anunță news.ro.

„Am avut o conversaţie telefonică excelentă cu premierul Marocului Aziz Akhannouch. Aştept cu nerăbdare continuarea dialogului şi consolidarea cooperării noastre pe viitor. Mulţumiri speciale serviciilor de informaţii din Maroc pentru cooperarea recentă în vederea eliberării cetăţeanului român Iulian Gherguţ, care a fost răpit în Burkina Faso”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, miercuri, referitor la demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din MAE şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României.

În 2019, românul Iulian Gherguţ, care lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso, şi care a fost răpit în 2015, era ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun, alături de alţi cetăţeni străini, scria AFP în urmă cu patru ani, publicând informaţia în contextul unor noi răpiri care avuseseră loc în acea perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.