Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu ACUZĂ după ce PNL, PSD și USR s-au făcut, la unison, că PLOUĂ: Niciun lider de grup nu a cerut dezbaterea pensiilor speciale

Facebook
ciolacu marcel

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că niciun lider de grup a solicitat dezbaterea proiectului privind pensiile speciale. Acesta a explicat că nu a fost nevoie de retragerea amendamentului privind eliminarea pensiilor speciale ale sportivilor și artiștilor, conform Mediafax.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

"Nu a cerut nici un lider de grup, după cum ați văzut, nici măcar cei de la USR, care au spus că de ce nu a fost. Am văzut că s-au solicitat, inclusiv de la grupul USR, trei proiecte de lege, la care am stat până la sfârșit și le-am dezbătut pentru votul final. Nimeni nu a cerut pensiile speciale. Că să terminăm cu această ipocrizie. Raportul era să vină până în momentul dezbaterii. Era, mi se pare, pe locul 30. Repet, dacă vreți să fim corecți, nici un lider de grup de la nicio formațiune politică cu reprezentare în Parlamentul României nu a solicitat conform regulamentului, dânșii având acest atribut, să fie devansată în poziția pe ordinea de zi", a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament.

Totodată, acesta a spus că amendamentul respectiv poate fi respins în plenul Camerei Deputaților.

"Acel amendament nu a fost retras dintr-un lucru foarte simplu, pentru că legea nu a ajuns la dezbatere. Eu am anunțat public ieri și am vorbit cu toți colegii mei din Parlament și am văzut susținere și de la alte grupuri parlamentare că vom supune din nou amendamentul, o procedură normală parlamentară, la vot, care va fi respins", a explicat Ciolacu.

Camera Deputaților nu a dezbătut în ședința de plen de miercuri proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de angajați la stat. Forul legislativ, decizional în acest caz, a avut pe ordinea de zi proiectul care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport favorabil de adoptare a acestei propuneri legislative, cu amendamente.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Dezbaterile au avut loc pentru ambele inițiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât și a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Președintele Comisiei pentru Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a depus un amendament prin care indemnizațiile de merit pentru sportivi și artiști sunt eliminate. Acesta a criticat inițiativele legislative ale PNL și USR și a declarat în timpul dezbaterilor că "ori toți suntem speciali, ori niciunul nu este special".

Pe de altă parte, PSD se opune "categoric" eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi și a anunțat că va vota împotrivă acestui amendament la ședința de plen, potrivit unui comunicat semnat de Marcel Ciolacu. PSD mai transmite că Solomon nu a avut mandat să depună un astfel de amendament.

Ulterior, Adrian Solomon a explicat că decizia eliminării tuturor indemnizațiilor speciale a fost luată în partid. Despre faptul că Marcel Ciolacu susține că nu a avut mandat să elimine indemnizațiile pentru sportivi și artiști, deputatul PSD a precizat că e posibil ca cei din conducere să nu știe legislația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.