Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu amenință guvernul Orban cu moțiune de cenzură: de ce nu se grăbește PSD să încerce demiterea cabinetului PNL

captura TV
Marcel Ciolacu

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că este „foarte grav” faptul că Guvernul ia în calcul să vândă societățile cu capital de stat și că acest lucru ar putea să determine PSD să depună o moțiune de cenzură, un alt subiect fiind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ciolacu a precizat că PSD nu se grăbește cu moțiunea de cenzură pentru că momentan nu s-au luat decizii concrete și există doar declarații de intenție și că PSD așteaptă ca Guvernul să ia decizii:

  • Intram intr-o perioada de restructurare a partidului. PSD a depus o motiune simpla la Senat. Nu excludem depunerea unei motiuni de cenzura pana la finele anului, dar nu asta e prioritatea PSD in acest moment. Timpul e foarte scurt pentru PSD pana la locale si prioritatea nr. 1 e sa organizam Congresul si sa ne pregatim pentru alegeri. Nu depunem doar de dragul sa depunem o motiune. Pana acum Guvernul nu a venit cu nimic concret, am vazut doar ca s-a imprumutat cu 10 miliarde intr-o luna. Tot aud de mari decizii in sistemul bugetar, nu mai ai voie sa cumulezi pensia in salariu.
  • Am vazut o declaratie un pic ingrijoratoare pentru mine, ca urmeaza ca toate societatile cu capital de stat sa fie vandute. Trendul este altul in Ungaria, Polonia, Bulgaria. Parca iarasi noi suntem in contra-timp. In Ungaria se rascumpara societatile, iar noi am decis sa le vindem dupa o luna de guvernare. E foarte grav. Cum sa vinzi CEC-ul? Nu l-a dus pe nimeni capul sa ia sa-l vinda.
  • Au spus ca nu vor emite OUG, acum gasim un artificiu constitutional. Noi ne-am luat portia, am pierdut electoral, am pierdut alegeri, nu am fost suficient de transparenti in modificarea legilor justitie. De ce ocolim iar acest subiect? Sa vedem cum depun legile (si in functie de asta PSD poate depune motiune de cenzura)
  • Categoric PSD va depune motiune de cenzura (daca Guvernul isi asuma raspunderea pentru trecerea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin), am vazut ca si UDMR sustine

Citește și: Prima ciocnire frontală PSD - PNL în Parlament, după instalarea guvernului Orban: Florin Cîțu dă testul moțiunii în Senat, unde PSD are majoritate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.