Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunță o investiție uriașă pentru cea mai aglomerată linie de metrou din București/ VIDEO

ceccarbusinessmagazine.ro
metrou metrorex

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va finanța un proiect în valoare de aproximativ un miliard de lei pentru a se moderniza Magistrala de metrou Berceni-Pipera. Aceasta este cea mai aglomerată arteră a metroului bucureștean.

”Avem azi pe listă și o investiție foarte importantă pentru bucureșteni. Modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni – Pipera. Este un proiect de aproape un miliard de lei, finanțat mai ales din bani europeni. Recent, dl Nicușor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Primărie. Sper ca, din iunie, Bucureștiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea și poate gestiona acest serviciu public esențial unei capitale europene”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Bani pentru IMM-uri și pentru canalizare

Subiectul central al ședinței de astăzi îl reprezintă stimularea investițiilor. Aprobăm o schemă de ajutor de stat pentru investiții de interes regional de peste 50 de milioane de lei. Avem în vedere în special acele investiții cu impact social și economic, care dezvoltă comunități întregi. Și vrem ca aceste investiții să coaguleze și IMM-urile locale, ca furnizori în aceste proiecte regionale.

Tot la investiții, am găsit o soluție care ne permite continuarea unor investiții mari de infrastructură în zona apă-canal. Salvăm, practic, proiecte de peste 6,7 miliarde de euro. Erau aferente perioadei 2014-2020, se cheltuiseră mai puțin de o treime din bani și ar fi fost acum blocate! Am reușit să le mutăm și le gestionăm prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Astfel, sute de mii de români vor avea apă și canalizare!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.