Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunță un record de investiții în România: Încă este loc de creștere/ Video

ciolacu guvern

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că în 2023 avem o creștere a investițiilor cu 35% față de anul 2022 și încă ar mai fi loc de creștere. Ciolacu a salutat și deschiderea Lotului 2 de pe noua Centură a Capitalei.

”Avem azi pe ordinea de zi și câteva proiecte de infrastructură, exproprieri și aprobări de indicatori tehnico-economici pentru mai multe loturi de autostradă. Plus o solicitare de suplimentare a bugetului pentru Ministerul Transporturilor, care vine absolut normal, având în vedere ritmul lucrărilor. Înțeleg că azi chiar se deschide lotul 2 de autostradă de pe noua Centură a Capitalei. Sunt investiții-record în infrastructură în acest an și asta explică suma fără precedent a investițiilor, 64 miliarde de lei, în execuția bugetară pe 10 luni din 2023! Suntem la +35% față de 2022 la investiții și este încă loc de creștere! Iar comparativ cu perioada similară din 2021, când investițiile erau la 38 de miliarde, creșterea este de aproape 70%!

De altfel, săptămâna aceasta România a atins procentul de 90% la absorbția banilor europeni din exercițiul financiar ce se încheie la finalul anului. Ținând cont că mai avem și luna decembrie, sunt ferm convins că Ministerul Fondurilor va depăși acest procent. Văd că, pe lângă infrastructură, încep să apară proiecte mari și în domeniul Sănătății. Astfel, modernizarea și furnizarea de echipamente pentru secțiile de terapie intensive la nou-născuții din România a primit ok de la Comisia Europeană. Sunt 100 de milioane de euro, din PNRR care ajung la 25 de unități sanitare din țară.”, a spus Marcel Ciolacu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.