Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu ANUNȚĂ UNDĂ VERDE pentru pensiile speciale: Indemnizațiile parlamentarilor SE ELIMINĂ. Cîțu să dea OUG pentru celelalte

Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că dacă se va vota proiectul de modificare a regulamentului celor două Camere ale Parlamentului, aleșii rămân fără indemnizația specială. Pentru restul indemnizațiilor „Cîțu poate da OUG mâine și să le elimine”, spune liderul PSD, conform Mediafax.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

Marcel Ciolacu a declarat la Antena 3, că deși PSD a introdus pensiile speciale ale parlamentarilor pe vremea Guvernului Victor Ponta, acestea vor fi eliminate printr-un proiect tot al social-democraților.

„În acel moment nu aveam un buget de austeritate. (...) Venise PSD și începuse să dea înapoi tot ce s-a tăiat. Acum, după ce a venit această OUG în care pensiile nici măcar nu au fost indexate și s-au plafonat și toate salariile s-au înghețat, este o decizie politică și mie mi se pare corectă ca primii care renunță la astfel de indemnizații speciale să fie parlamentarii PSD. Încă o dată am dovedit că proiectul nostru a fost cel mai viabil pentru a intra cu el în plen”, a spus Ciolacu.

Întrebat de ce restul pensiilor speciale, altele decât ale parlamentarilor, rămân, Ciolacu a spus că Guvernul poate modifica acele venituri.

„Din acest moment nu există nicio scuză. Prin OUG, Guvernul poate modifica aceste venituri. Noi am venit cu un proiect de lege, cel cu impozitarea. S-a dovedit a fi neconstituțional. Guvernul are această posibilitate (de eliminare – n.r.), singurele pe care nu le puteau modifica erau cele ale parlamentarilor, pentru care trebuia lege distinctă prin Parlament, de modificare a statutului. Mâine domnul Cîțu poate să dea OUG și să modifice aceste venituri speciale. Chiar am văzut o declarație politică a domnului Kelemen Hunor care e de bun simț: Nimeni nu poate depăși veniturile președintelui României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, social democrații vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind „o decizie politică corectă ținând cont că s-a venit cu un buget de austeritate. Ce va fi pe viitor este altă discuție”.

Ciolacu admite, totuși, că a primit mesaje de la foști colegi parlamentari care vor rămâne fără această indemnizație, dar spune că le-a explicat punctul de vedere și decizia luată, iar aceștia au înțeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.