Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, apel de ULTIMĂ ORĂ: Pensionarii să nu fie obligaţi să stea în case înainte de a le fi asigurat traiul zilnic

PSD
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, face apel la decidenţi să nu interzică deplasările persoanelor peste 65 de ani înainte de a se asigură că există un sistem prin care acestora să le fie asigurat traiul zilnic.

"Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!

Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta.

Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți. Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport!

Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical", scrie Ciolacu pe Facebook.

- Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți, că măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricțiile vizând circulația oamenilor. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

Referitor la vârstnici, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea în casă tot timpul. „Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfâșitul zilei. Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri - n.red.)”, a mai spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.