Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, categoric după o întâlnire de lucru la Palatul Victoria: 'Despăgubirile să ajungă la oameni cât mai curând'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Procedura de evaluare a pagubelor produse de inundații este în curs și trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând, spune premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire de lucru.

Premierul Marcel Ciolacu a avut marți o întâlnire de lucru pentru a analiza situația din zonele afectate de inundații și măsurile de intervenție necesare pentru sprijinirea urgență a persoanelor care au de suferit din cauza fenomenelor meteorologice.

„Pentru oamenii aflați în situații dificile, fiecare zi contează. Am cerut autorităților statului ca acolo unde putem interveni pentru a ajuta populația, să o facem cât mai rapid. Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a cerut, de asemenea, ca mecanismul de comunicare între instituțiile statului să fie pro-activ, având în vedere ca asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese. De asemenea, șeful Executivului a cerut ca ministerele și agențiile din subordine să acționeze coordonat cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru ca reacția de răspuns să fie eficientă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și șeful DSU, Raed Arafat, au evidențiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populației din zonele cu risc de inundații, care să includă mesaje adaptate situației din teren.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanișcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administrației Naționale „Apele Române”, Sorin Lucaci, și consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frasineanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.