Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu sesizează CCR, după ultima decizie a lui Ludovic Orban

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Marcel Ciolacu Orban Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la modul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a supus la vot în Biroul permanent data la care urmează să se dezbată moţiunea simplă în domeniul sănătăţii.

"Astăzi au încălcat iarăşi regulamentul Camerei (reprezentanţii coaliţiei de guvernare - n.r.). Domnul Orban spune că Dragnea era un dictator, ce făcea în Parlament. În şase zile moţiunea simplă (privind Sănătatea - n.r.) trebuie votată, scrie în Regulament. A pus-o la vot peste nouă zile, că sunt şase zile calendaristice. Tot se depăşeşte, cu calendaristice şi lucrătoare tot se depăşeşte. (...) Îl anunţ oficial pe domnul Orban - că a participat la şedinţa de Birou permanent, a supus la vot şi a făcut un abuz - vom face la Curte (sesizare la Curtea Constituţională - n.r.) şi vom aştepta, dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei", a spus Ciolacu la Antena 3.

În altă ordine de idei, Ciolacu a menţionat că solicitarea PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la datele din pandemie nu a fost pusă nici acum pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, scrie Agerpres.ro.

"Am cerut în Parlament comisie de anchetă după declaraţiile domnului Voiculescu că s-au măsluit datele din pandemie ca să avem alegeri, cum îşi dorea domnul Iohannis. Le-au pierdut, nu a mai contat. Chiar dacă le-au pierdut au făcut o coaliţie repede. Nu o pun pe ordinea de zi. A fost BPR. Vine Barna la televizor şi spune că e transparenţă. Toate aceste minciuni trebuie să le afle românii. De ce nu au pus-o pe ordinea de zi?", a spus Ciolacu.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.