Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, după ce Joe Biden a decis să trimită 1.000 de militari americani în România: 'E o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA'

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

Partidul Social Democrat salută anunţul Statelor Unite ale Americii cu privire la repoziţionarea în România a unui batalion de infanterie "Stryker", a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Acest batalion va avea un efectiv de 1.000 de militari şi va sosi, în ţara noastră, în perioada imediat următoare. Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA - ca partener strategic al României - pentru securitatea cetăţenilor români şi a ţării noastre", a scris liderul social-democraţilor, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Precizări-fulger ale lui Klaus Iohannis, după ce Joe Biden a anunțat că 1.000 de soldați americani sosesc în România ca să ne apere de Rusia

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat miercuri, într-o conferinţă de presă transmisă online, desfăşurarea a circa 3.000 de militari americani în ţări de pe Flancul estic al NATO, dintre care aproximativ 1.000 vor fi repoziţionaţi în zilele următoare de la o bază din Germania în România.

Militarii desfăşuraţi în Germania şi Polonia vor veni de la baza Fort Bragg din Carolina de Nord, iar contingentul care va veni în România face parte din batalionul de infanterie ''Stryker'' din Germania.

Citește și: ALERTĂ - Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în România (surse CNN) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.