Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, după ce Orban a umilit CCR, prin declarația 'așa Curte, așa decizie': 'CCR a hotărât că e neconstituțional ce ai făcut tu, omule, oprește-te'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Marcel Ciolacu Teodor Meleșcanu Orban Ciolacu Meleșcanu Orban

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, referitor la hotărârea CCR de a admite sesizarea PSD de neconstituționalitate a asumării pe OUG51, că prin decizia Curții se adoptă poziția PSD „care-și dorește ca copii noștri să nu mai ajungă la școală”. Acesta a zis ironic „așa Curte, așa decizie”.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, i-a transmis lui Orban că CCR a decis că e neconstituțional procedeul prin care Guvernul și-a asumat abrogarea legii, nu prevederile ei. Liderul PSD a spus că CCR a decis în unanimitate neconstituționalitatea, ceea ce înseamnă că și judecătoarea trimisă de Klaus Iohannis, Simona Tănăsescu, în Curte a votat în acest sens.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

”A luat în unanimitate decizia CCR. Cum îţi permiţi tu, chiar dacă eşti prim-ministru să comentezi o decizie a CCR, despre ce stat de drept vorbim? Tot ce ne-au vândut în ultimii trei ani jumătate este fals şi a fost o minciună. Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea care spune 'statul sunt eu'? Cine este el? (...) Cum poţi să fii atât de meschin? (...) Cum poţi în România în 2020 să-ţi doreşti să dispară Opoziţia? Despre ce democraţie vorbim? Cine este? Ceauşescu? Nu vedeţi că i s-a urcat la cap, nu mai e coerent. CCR a hotărât astăzi că (...) este neconstituţional ce ai făcut, omule, opreşte-te! E o decizie a CCR care nu se discută, trebuia să îşi retragă asumarea.”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Antena 3.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.