Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, după ședința Guvernului: 'Am început să obosesc de minciunile astea'

ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explodat în direct la B1 TV, după ce l-a auzit pe Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, vorbind despre Ordonanța privind suspendarea plății ratelor la credite. Marcel Ciolacu a declarat că a obosit de minciunile ministrului care încearcă să acopere incompetența Guvernului.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

"Am fost foarte atent la ce a spus domnul Dancă și pot să vă spun că eu am început să obosesc de minciunile astea. În primul rând, a spus că nu am așteptat noi să vedem varianta finală a ordonanței. Nu e așa, s-a dat o ordonanță. În urma scandalului din presă că se impune dobândă la dobândă s-a astăzi au modificat ordonanța. Din punctul nostru de vedere, aceasta are multe scăpări.

Am auzit la domnul Dancă faptul că banca va hotărî dacă ai fost afectat direct sau indirect, eu nu am auzit așa ceva în lume ca banca să mă analizeze pe mine dacă am fost afectat de o pandemie ca societate sau nu sunt afectat. Eu l-aș întreba pe domnul Dancă dacă Guvernul are în acest moment convenții cu băncile, ca să susțină tot ceea ce a spus dânsul. Normele sunt primul pas pe care trebuie să-l facă Ministerul de Finanțe, apoi trebuie încheiată convenția cu băncile și apoi putem vorbi de intrarea în normalitate. Noi avem proiectul cu suspendarea dobânzilor depus înainte de a se da ordonanța și o să continuăm calea parlamentară. Cum să vină un funcționar de la bancă să analizeze dacă împrumutatu este sau nu afectat de pandemie? Toată lumea trebuie tratată în mod egal. Am auzit că s-a scos capitalizarea dobânzii la persoanele fizice care au puse garanții, nu s-a spus dacă s-a scos capitalizarea dobânzii și de la IMM-uri, încă așteptăm Ordonanța".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.