Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu e convins că PSD va câştiga alegerile şi va da premierul: 'Președintele țării nu poate încălca Constituția și știe bine asta'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se declară convins că social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar preşedintele Klaus Iohannis va fi obligat să desemneze un premier de la PSD. "Toate datele ne arată că românii văd, simt și înțeleg dezastrul produs de PNL în acest an de guvernare. Numărul tot mai mare de îmbolnăviri, aproape 11.000 de decese, măsurile haotice, dictate doar de interesul politic, lipsa de omenie, toate acestea au arătat țării câtă incompetență poate produce Guvernul Orban. De aceea, nimeni nu mai crede în promisiunile disperate ale lui Iohannis și ale lui Orban. Asta înseamnă că PNL va primi ceea ce merită la vot din partea românilor", afirmă Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Mediafax.

Marcel Ciolacu: - Da, sunt convins că PSD va câștiga aceste alegeri! În ultimul an, am reconstruit partidul din temelii. Am adus alături de noi cei mai apreciați profesioniști din țară, în special pe domeniul sănătății publice. Îi avem alături de noi pe doctorul Alexandru Rafila și pe doctorul Adrian Streinu-Cercel. Am aplicat criteriile de integritate, suntem singurul partid care nu avem pe liste, nici măcar persoane trimise în judecată. PNL are listele pline de persoane condamnate deja. În același timp, PSD este singurul partid care are un plan coerent și realist atât pentru a opri pandemia, cât și pentru a ieși din criza economică. De aceea, sunt convins că românii ne vor acorda încrederea lor și vom fi pe primul loc.

Reporter: - Realitatea ne arată, însă, că și dacă PSD ar câștiga alegerile, nu ar avea cu cine să facă o majoritate. Deja PNL, USR și PMP par să se fi înțeles și, conform tuturor sondajelor, au lejer peste 50% - poate chiar mai mult? Ce soluție aveți în fața acestui blocaj în care vă găsiți?

Marcel Ciolacu: - Nici ei nu cred într-o astfel de alianță. Uitați-vă la relația dintre ei. Vă dați seama ce dezastru ar fi o asemenea alianță? Va fi Convenția Democrată din ‘96-’98, vor sta cu cuțitele pe masă. Îi vedeți pe peneliști să-și cedeze funcțiile și privilegiile cu care s-au obișnuit? Dar pe cei de la USR să stea la masă cu corupții din Guvern? Dacă acum vedem cum se acuză reciproc că fură și mint! Vă dați seama ce ar fi apoi?!

Cât despre PMP, întâi trebuie să trecă pragul electoral.

Prin urmare, sunt sceptic că va există o asemenea alianță și în niciun caz nu vor avea majoritate! Românii știu ce a însemnat CDR. Nu uită guvernarea Băsescu-Boc și tăierile de pensii și salarii din 2010! Nu mai vor o asemenea experiență dramatică!

Reporter: - Dar nu aveți cu cine să faceți o majoritate… Iar președintele Iohannis a anunțat deja că nu va mai nominaliza un premier de la PSD ?

Marcel Ciolacu: - Veți vedea că, după ce PSD va câștiga alegerile și va anunța un premier și un program de guvernare, situația va fi cu totul alta. Președintele țării nu poate încălca Constituția și știe bine asta. Iar semnalul românilor nu va putea fi ignorat, mai ales în plină pandemie. Vom propune un guvern format din profesioniști respectați în domeniile lor. Am anunțat deja planul de măsuri anti-COVID, coerent și logic, gata de aplicat din prima zi!

Românii vor un Guvern care să stopeze acest virus, românii vor să-și reia viața. Vor să-și ducă copii la școală, să meargă la piață, să aibă un loc de muncă sigur și o pensie decentă. Adică vor să aibă siguranța zilei de mâine. Acum, cu Orban și Iohannis, nu au nicio perspectivă. Au doar promisiuni de cum va fi peste 4 ani, dar nimic pentru azi sau mâine.

Reporter: - Și totuși... dacă PSD va fi forțat de scorul electoral sau de jocurile politice post-alegeri să rămână în Opoziție...

Marcel Ciolacu: - PSD va ieși pe primul loc. Iar asta va da peste cap toate jocurile politice ale lui Iohannis. Cum va explica românilor că, deși au votat PSD, el vrea din nou același guvern sancționat prin vot? Sau chiar unul mai rău, fiind vorba – cum spus acum – de alianța cu USR.

PSD este singurul partid care se poate opune – și am demonstrat asta – dezastrului produs de ei. PSD este singurul care îi poate apăra pe români!

Reporter: - Și... totuși dacă Iohannis vă trimite în Opoziție, îl veți suspenda?

Marcel Ciolacu: - Președintele a tăcut 6 ani de zile. Așa va face și după campanie. Avem deja o criză sanitară majoră. Avem deja o criză economică. Nu cred că președintele își va permite să arunce țara și într-o instabilitate politică. Ar fi o crimă dacă ar face acest lucru în situația în care ne aflăm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.