Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu este convins că s-a găsit soluția pentru încetarea grevei: 'Cerința dascălilor a fost îndreptățită'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolacu ciuca deca

Cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță, afirmă liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Am convingerea că am ajuns la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore”.

„Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori , respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, convenită miercuri este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare.

„Este clar acum că obiectivul nostru este unul comun: ca în noua grila de salarizare, salariul profesorului debutan să se raporteze la salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță. Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice”, încheie Ciolacu.

Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153 cu 1000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanților se va raporta la salariul mediu brut din economie, este noua ofertă a Executivului pentru greviștii din Educație.

Sindicaliștii din educație spun, după ultimele negocieri cu reprezentanții Guvernului, că noua ofertă este o variantă îmbunătățită și vor avea o „imagine clară” până miercuri seara despre ceea ce decid profesorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.