Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu explică cum se va calcula salariul minim european: momentul în care românii vor câștiga 'ca afară'/ VIDEO

ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că proiectul salariului minim european va fi implementat și în România, doar că nu va fi posibil de la început să se ajungă la salariul minim din Europa. Totuși, premierul a spus că în momentul în care vom avea o legislație europeană, cu timpul fiecare țară din Uniunea Europeană se va conforma, inclusiv România.

”Trebuie creată o corelație între salariul minim și salariul minim european. Cred că primul pas este să mergem cu salariile la 3700. Urmează să avem o negociere cu sindicatele și cu patronatele, cum e normal și din acel moment să venim cu regulile europene. Pentru aceeași muncă să fie aceeași plată în toată Europa. Asta nu înseamnă că dacă vei câștiga un euro în Italia, vei câștiga automat un euro în România, dar prin anumiți coeficienți introduși, lucrurile să se ducă către aceea direcție. Nu poți să faci asta dintr-o dată pentru că ți-ai îngenunchea economia proprie. Câștigi alegerile...reușește operația, dar pacientul este mort.

Se face o legislație europeană și încet, încet toate statele să se alinieze. Este una dintre cele mai bune măsuri pentru Europa, părerea mea. ”, a declarat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.