Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu explică de ce s-a eliminat pragul pe abuz în serviciu: Să nu fure nimeni sub un leu

PSD
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu , a explicat de ce s-a eliminat pragul pe abuz în serviciu, după mai bine de o săptămână de certuri și contre în coaliție. Cel mai probabil legea va fi atacată la  CCR și va pica pentru că judecătorii au recomandat un prag pe abuzul în serviciu.

Răspunsul lui Marcel Ciolacu

Întrebat de presă de ce pragul pe abuz în serviciu, care ar fi urmat să fie modificat la 9.000 de lei, a fost eliminat complet, Marcel Ciolacu a răspuns așa: Ca să nu fure nimeni sub un leu!

Parlamentul a aprobat, miercuri, modificarea codurile penale. Potrivit, proiectelor votate, deputații au renunțat la stabilirea unei prag pentru abuzul în serviciu și au păstrat posibilitatea folosirii ca probe a interceptărilor făcute de servicii în cazul mai multor infracțiuni.

Președintele Comisiei Juridice, Laura Vicol, a anunțat marți, în ședința comisiei, că sunt retrase toate amendamentele și vor fi eliminate și modificările făcute de Senat. Concret, se renunța la pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu, introdus la Senat și renunțat la modificarea prin care erau eliminate probele pe baza interceptărilor SRI în cazurile de corupție.

„Am fost sunată de toți reprezentanții guvernului, care au cerut să rămânem la forma inițială trimisă de Ministerul Justiției”, a spus Vicol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.