Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu face portretul robot al viitorului președinte: Mie nu mi-a plăcut Klaus Iohannis/ VIDEO

InquamFOTO/Octav Ganea
ciolacu Guvern

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că o decizie a unui prezidențiabil comun PSD-PNL se va lua doar după alegerile europarlamentare. Ciolacu a spus că este posibilă o alianță politică, dacă cele 2 partide vor lua peste 45% la alegerile europarlamentare. Liderul PSD a spus că își dorește un nou președinte mult diferit față de Klaus Iohannis, un președinte care să nu mai fie partizan.

”Am intrat la guvernare după dezastrul făcut de Orban și Cîțu, cu decizii foarte proaste pentru România. Mie în locul lor mi-ar fi și rușine să merg pe stradă, la ce tâmpenii, la ce decizii greșite au luat cât au fost prim-miniștrii. A venit domnul Ciucă și a fost pompierul de serviciu timp de un an și jumătate.

Uitați-vă, eu n-am mai văzut asta în România, că nu avem niciun scandal în Guvern. Ați văzut vreun scandal? Nu avem, pentru că lucrăm pentru români. În Parlament coaliția funcționează, nu luăm decizii în detrimentul României. Văd o deschidere externă foarte mare pentru România și nu putem să pierdem această poziționare geo-strategică. Eu cred că orgoliile dintre partide vor fi depășite, eu așa cred.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Ciolacu nu știe dacă va candida la prezidențiale

Premierul susține că nu știe dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

”Eu cred că este corect să vedem votul românilor de pe 9 iunie și pe urmă politicienii pot lua decizii foarte rapid. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat pentru funcția de președinte. Poate sunt focalizat pe această funcție de prim-ministru și mă interesează să duc la bun sfârșit acest mandat, să pot la final să mă uit în oglindă și să spun că nu am făcut de râs Guvernul României, nu am făcut de râs PSD-ul”, a mai spus Ciolacu.

Portretul robot al prezidențiabilului

Marcel Ciolacu face portretul robot al unui prezidențiabil și a spus că-și dorește un președinte detașat de jocurile politice.

”Nu mi-a plăcut Klaus Iohannis, a încercat foarte mult să potențeze un partid care nu a câștigat alegeri, a fost un președinte partizan. Vreau un președinte al României detașat, vreau un președinte al României care să fie președintele tuturor și al celor care l-au votat și al celor care nu l-au votat”, mai spus Ciolacu.

Un procent de peste 45% ar putea genera o alianță politică PSD-PNL la preziențiale.

”Dacă avem peste 45%, da, acesta poate fi un procent care să permită formarea unei alianțe politice”, a precizat Ciolacu, care a spus că decizia privind candidații la prezidențiale se va lua după alegerile europarlamentare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.