Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu îi bagă pe Vlad Voiculescu și Dan Barna în vizorul DNA: tunul de 730 de milioane de euro/ Video

marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și fostul vicepremier Dan Barna trebuie să dea explicații în fața procurorilor pentru achizițiile dozelor de vaccin, în timpul stării de alertă. Ciolacu a spus că au fost comandate 40 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. Aceste doze au costat 730 de milioane de euro, iar Ciolacu susține că în spate s-ar fi aflat niște interese majore.

”Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a spus Ciolacu.

”Ştiţi care este costul acestor 40 de milioane de doze de vaccin? 730 de milioane de euro”, a mai spus el.

”Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dumneavoastră şi în faţa procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin”. a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că ultimul din lanţ este premierul şi ministrul de Finanţe. ”E o incoerenţă de logică. (..) Eu ce pot să spun foarte clar este, ca oameni politici, trebuie să vii să dai explicaţii. Pe urmă, dacă ai avut interese sau nu ai avut interele, mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.