Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, întrebat dacă guvernul va compensa iar motorina și benzina: Îmi plac întrebările cu dacă

Facebook
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat miercuri dacă Guvernul va avea o schemă de compensare, în cazul în care se scumpesc motorina şi benzina, că a văzut că „au existat scumpiri pe perioade scurte”. Şeful Executivului a amintit de cele 30 milioane euro primite de la Comisia Europeană, sumă la care Guvernul a adăugat alte 30 milioane euro pentru ca Ministerul Agriculturii să ofere fermilierilor un ajutor de 2 lei pe 50% din consumul de motorină.

„Nu, dar nu am ştiut lucrul acesta. O să întreb la Consiliul Concurenţei. Nu cred. A existat undeva. Aţi văzut şi combustibili – în momentul în care se schimbă preţul la baril... cu adevărat că la noi se schimbă preţul cam repede. Eu ştiu că există acciză plătită deja. Statul român nu a mărit deloc acciza. E raportată în continuare la anul 2018 ca să nu aducem din nou inflaţie. E printre cele care imediat se văd în inflaţie. Dar aţi văzut că pe urmă s-a redus preţul. Or mai fi fluctuaţii, fiindcă este un război. Avem şi o situaţie în Orient, după cum aţi văzut. Toate aceste lucruri influenţează jucătorii mari în această zonă. Când vom reuşi să avem şi totuşi o producţie de motorină la nivelul consumului pe teritoriul României, atunci vom fi şi mai independenţi. Lucrurile acestea se construiesc în ani, în proiecte de ţară majore asumate transpartinic de către marile partide”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri după lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”, întrebat dacă crede că acea creştere de 17%, din luna august a preţului la produse cosmetice şi de igienă a avut legătură cu plafonarea adaosului comercial pe alte produse.

Chestionat dacă are în vedere Guvernul să vină cu o schemă de compensare, în cazul în care se scumpesc motorina şi benzina, premierul Ciolacu a răspuns: „Îmi plac aşa de mult întrebările dumneavoastră cu «dacă»”.

„Cred că se întâmplă suficiente lucruri în acest moment decât să mai şi previzionăm ceva. Am văzut că au existat scumpiri pe perioade scurte. După discuţiile avute de Ministrul Agriculturii cu fermierii, aţi văzut şi dumneavoastră că am primit de la Comisia Europeană 30 milioane euro, am adăugat noi 30 milioane euro, Guvernul României, şi am mers cu un ajutor de 2 lei pe inputurile de anul trecut pe consumul de motorină, pe 50% din consumul de motorină. Cred că asta este reacţia firească şi direcţionată acolo unde se produce româneşte. Acesta este adevărul”, a completat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.