Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu își îndeplinește prima mare promisiune, făcută la începutul mandatului/ Video

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a avut parte de un conflict, chiar în ziua în care trebuia să fie învestit în funcție. Deputatul PSD, Patriciu Achimaș Cadariu, amenința că nu votează guvernul Ciolacu din cauza Programului Național de Prevenire a Cancerului. Atunci, Ciolacu a promis că acest program va fi o prioritate a mandatului, iar după câteva săptămâni la Palatul Victoria acesta este adoptat.

„Astăzi încheiem o etapă extrem de importantă și atât de așteptată de altfel, odată cu elaborarea normelor planului Național de control al cancerului. Aprobăm o ordonanță și o Hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanțarea serviciilor de diagnostic genetic și tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici”, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul.

Practic, spune Ciolacu, toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament.

„Vor urma rapid alte măsuri pentru reorganizarea sistemului de asistență medicală pentru pacienții de cancer, precum și standarde de calitatea îngrijirii și centre complexe de oncologie pediatrică. Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni și pe ani”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a ținut să menționeze faptul că detaliile acestui program vor fi prezentate de către Alexandru Rafila și Patriciu Achimaș Cadariu, cei care avuseseră un conflict deschis în momentul în care se elabora proiectul de OUG.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.