Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, la Bruxelles: Discuţii privind dezvoltarea investiţiilor belgiene în România şi transferul de know-how pentru Portul Constanţa

marcel ciolacu

Dezvoltarea investiţiilor belgiene în Romania şi transferul de know-how pentru Portul Constanţa au reprezentat temele discuţiilor la întâlnirile pe care preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, le-a avut la Bruxelles cu omologul său belgian, Eliane Tillieux şi cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi al Muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne.

"Dezvoltarea investiţiilor belgiene în Romania şi transfer de know- how pentru Portul Constanţa! Sunt câteva dintre subiectele importante aflate pe agenda discuţiilor pe care le-am avut, în această dimineaţă, cu preşedinta Camerei Deputaţilor din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux şi cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi al Muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a mai menţionat că viceprim-ministrul belgian a susţinut propunerea făcută privind transferul de know-how între Portul Anvers şi Portul Constanţa în scopul facilitării transportului cerealelor din Ucraina şi pentru a preveni astfel o criză alimentară mondială, potrivit Agerpres.ro.

"Mai mult, am discutat cu oficialii belgieni şi pe tema creşterii investiţiilor belgiene în România şi necesitatea relansării cooperării locale dintre autorităţile social-democrate", a mai scris Ciolacu.

"Schimb productiv de opinii cu Preşedintele Eliane Tillieux privind rolul parlamentelor în depăşirea efectelor dificultăţilor sociale şi economice cu care se confruntă Europa în contextul actual. Le-am mulţumit prietenilor noştri social-democraţi pentru sprijinul acordat românilor care locuiesc în Belgia", a transmis Marcel Ciolacu şi pe Twitter.

De asemenea, Ciolacu a transmis un mesaj pe Twitter şi în legătură cu întâlnirea cu viceprim-ministrul belgian Pierre-Yves Dermagne.

"Bună discuţie cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne privind relansarea cooperării dintre România şi Belgia pe probleme economice şi sociale. Am subliniat importanţa cooperării locale şi a prieteniei dintre partidele noastre social-democrate", a menţionat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, efectuează, joi, o vizită la Bruxelles.

Marcel Ciolacu mai are programate întrevederi şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, şi cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

De asemenea, el va avea o intervenţie în cadrul întâlnirii cu liderii PES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.