Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Musulmanii din România, o comunitate pe deplin integrată în țesătura societății

metro.co.uk
ramadan

Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun și la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuția fiecărei comunități etnice și religioase din România, transmite Marcel Ciolacu la început de Ramadan.

„La început de Ramadan, transmit sincere urări de pace, prosperitate și sănătate credincioșilor musulmani turci şi tătari, membri ai Cultului Musulman din România, și tuturor celorlalți credincioși musulmani care fac parte din diferitele asociații religioase din țara noastră. Prezenți pe aceste meleaguri de secole, musulmanii turco-tătari din România promovează un islam moderat, fiind o comunitate pe deplin integrată în țesătura societății. Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun și la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuția fiecărei comunități etnice și religioase din România”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că, în acest sens, Muftiatul Cultului Musulman din România, sub conducerea muftiului Iusuf Muurat, j„oacă un rol important în promovarea dimensiunii pozitive și productive a prezenței musulmanilor în societatea noastră”.

„Cu energie și tenacitate, domnul muftiu se implică cu toată dăruirea nu numai în protejarea patrimoniului și a intereselor directe ale comunității, ci și în promovarea dialogului interreligios și menținerea unor relații de încredere și colaborare cu celelalte culte religioase din țara noastră. Ramadan Mubarak”, încheie premierul Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.