Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Nu poţi să nu pui o moţiune de cenzură pe o forţare a democraţiei

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se impune depunerea unei moţiuni de cenzură de către social-democraţi, acuzându-i pe liberali că apelează la o "forţare a democraţiei", şi a menţionat că nu ar trebui subestimată capacitatea partidului său de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate, scrie Agerpres.

"Nu cred că, în acest moment, PSD nu are creionat un program politic şi un program de guvernare (...). Noi suntem minoritari în Parlament şi de aceea nu înţeleg de ce există această evitare a Parlamentului, unde PSD este în continuare minoritar (...). Nu poţi să nu pui o moţiune de cenzură pe o forţare a democraţiei şi pe un lucru atât de imoral, incorect şi ilegal, indiferent de costuri, şi nu subestimaţi capacitatea mea personală şi a colegilor mei de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate", a precizat Ciolacu după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Potrivit liderului social-democrat, alegerile anticipate sunt o "opţiune politică în cazul unei crize politice, este cu totul alt joc, sunt alte reguli democratice pentru declanşarea alegerilor anticipate". 

"Ce susţinem astăzi foarte clar şi colegii mei susţin cu aceeaşi tărie - sub nicio formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu două-trei luni înainte de perioada în care pot fi susţinute. Nu există să încalci această linie roşie a democraţiei niciunde în lume acest lucru, indiferent cât de dezvoltată e ţara", a mai precizat Marcel Ciolacu. 

Preşedintele interimar al PSD a fost întrebat dacă social-democraţii sunt pregătiţi să revină la guvernare, în contextul în care premierul Ludovic Orban nu ar dori să-şi dea demisia, în aşteptarea unei moţiuni de cenzură din partea PSD, anunţ care i-ar avantaja pe liberali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.