Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: PNL a devenit un fel de Tiranosaurus Lex

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Marcel Ciolacu Orban Ciolacu

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, scrie într-un editorial la Digi24 că premierului Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis se comportă ca „democrați asimptomatici”.

Citește și: Alina Bica, declarații-bombă în fața judecătorilor italieni (presă)

„Economia se stinge la terapie intensivă, fiindcă măsurile de relansare au ajuns într-un coș de gunoi după sindrofia de pe terenul de golf. Nu c-ar mai fi crezut cineva că plouă cu miliardele de euro promise de Guvern, dar să nu reusești să operaționalizezi o singură masură din cele câteva zeci copiate de la PSD, asta da contra-performanță - chiar și pentru PNL! Seniorilor nu li se măresc pensiile cu 40%, în schimb, sunt obligați în continuare să dea lunar bani grei pe măștile obligatorii, căci cele gratuite, promise de Executiv, nici acum n-au ajuns la ei. Cât despre dublarea alocațiilor, șefii PNL sfidează public recunoscând că nu vor respecta legea, în ciuda deciziei CCR. Asta înseamnă domnia legii și respectul față de români!”, a scris Marcel Ciolacu.

El a continuat: „De fapt, Iohannis și Orban se poartă tot mai des ca niște democrați asimptomatici. Nu se mai consultă cu nimeni, nici gând să-și asculte cetățenii, nu se mai jenează să susțină abuzuri grosolane. Pentru ei, pandemia este anotimpul perfect în care își pot masca afacerile de partid fără să le pese de principii precum transparență, consultare publică, responsabilitate civică. Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util: în numele pandemiei, votează orice aberație i se transmite de la Cotroceni sau Victoria, chit că asta înseamnă negarea principiilor și valorilor liberalismului”.

Liderul interimar PSD mai spune că liberalii și Iohannis „au vrut să bage chiar democrația în carantină” și că le-a plăcut atât de mult să guverneze cu ordonanțe militare încât, ulterior, „au realizat cât de tare îi încurcă drepturile civile”.

„Transpus în termenii sanitari ai momentului, puterea liberală a fost infectată cu virusul autoritarismului și refuză orice tratament. În asemenea situație, singurul vaccin eficient în democrație este moțiunea de cenzură, prin care să-l trimitem în izolare la domiciliu pe marele pacient al politicii românești”, spune Ciolacu.

„Cât despre președintele Iohannis, nu-i putem dori decât un rest de mandat în șomaj tehnic. De câte ori îl văd la Cotroceni citind de pe prompter, cu tonul său robotizat "spălați-vă pe mâini" mă gândesc fără să vreau că singura măsură de relansare economică reușită a președintelui este - involuntar, desigur - pentru industria săpunurilor. Deși, la felul cum se poartă față de români, Iohannis ne arată că știe să se spele pe mâini ca Pilat din Pont”, a mai scris el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.