Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, precizări legate de impozitul pe clădiri: 'Se va stabili în funcţie de valoare, primarii hotărăsc'. Noi impozite pe jocurile de noroc

ciolacu PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Parlament, despre intenţia de a aplica impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea clădirii, că nu va fi de acord ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro. În privinţa excepţiilor din Codul Fiscal, el a afirmat că ele însumează 64 de miliarde de lei, şi că organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, la fel şi Comisia Europeană. Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Ciolacu a spus că ”este posibil să se ia o astfel de măsură”.

Liderul PSD s-a referit în declaraţie la excepţiile din Codul Fiscal. ”Aţi văzut că şi organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, şi Comisia Europeană, excepţiile din Codul Fiscal în acest moment însumează în jur de 64 de miliarde ( de lei, nr). Sunt un pic cam mult”, a afirmat liderul PSD, precizând că ministrul de Finanţe şi ANAF-ul şi-au luat în comun un ritm de digitalizare a ANAF şi a sistemului vamal şi speră să menţină acest ritm.

”Orice decizie pe care o vom lua cu certutudine nu va deranja foarte mult sistemul, în acest moment, şi partenerii sociali”, a mai spus Ciolacu, arătând că ministrul de Finanţe are discuţii cu partenerii sociali.

Despre impozitul pe clădiri, el a precizat că se va stabili în funcţie de valoare. Cred că e un lucru de bun simţ, primarii au o marjă, ei hotărăsc, au un minim şi un maxim”, a mai spus Ciolacu, arătând că există o grilă notarială care se poate aplica.

”Nu îmi cereţi ca uin apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord cu aşa ceva”, a mai completat Ciolacu.

Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Ciolacu a spus că ”este posibil să se ia o astfel de măsură”.

”Eu cred că statul român are datoria de a nu încuraja jocurile de noroc, mai ales în perioade de criză, când astfel de lucruri explodează, în orice societate”, a explicat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.