Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: PSD are cinci sau șase variante pentru Ministerul Agriculturii. Petre Daea e pe listă (Video)

captură facebook
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, afirmă că social-democrații au mai multe variante pentru funcția de ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, ca urmare a solicitării DNA de ridicare a imunității în vederea unei anchete de abuz în serviciu.

„Cu toții suntem vremelnici în anumite funcții și trecător pe acest pământ. Normal că Adrian era un foarte bun specialist, recunoscut de către toată lumea, atât la Bruxelles, cât și de către fermieri, agricultori. Este un moment delicat pentru Adrian, dar cu abordarea pe care a avut-o sper că lucrurile să grăbească, să nu treneze acest dosar, să fie trimis cât mai repede în judecată și să-și dovedească nevinovăția”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că parlamentarii partidului vor vota pentru ridicarea imunității, așa cum însuși Adrian Chesnoiu a cerut.

În privința înlocuitorului lui Chesnoiu, Ciolacu nu a precizat dacă tot organizația PSD Olt va face desemnarea, în partidul existând mai multe variante, inclusiv fostul ministru Petre Daea.

„Avem vreo 5 sau 6 variante. Am avut discuții telefonice și ieri și la sediu. Vom veni cu o propunere. [Petre Daea] este unul dintre numele propuse de anumiți colegi. Vom vedea”, a mai precizat președintele PSD.

CONTEXT

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis vineri președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.