Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba radical ceea ce vedem în supermarketuri/ Video

InquamFOTO/Octav Ganea
ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii plafonării adaosului comercial la alimentele de bază. În paralel, premierul a anunțat că se lucrează la un plan de amploare, împreună cu retailerii, pentru ca produsele din supermarketuri să aibă un preț suportabil, dar și pentru a oferi fermierilor șansa de a-și vinde marfa românească în marile magazine.

Citește și: Lista completă a alimentelor care vor fi plafonate: 3 produse nu se vor mai regăsi/ DOCUMENT

”Scopul principal al ședinței de azi este să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este decizia prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creșterea speculativă a prețurilor. Continuarea acestui mecanism cu încă două luni este necesară, fiind un ajutor esențial mai ales pentru cei cu venituri mici.

În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază prețuri mai mari cu 20%, în medie. În unele cazuri, prețurile ar fi fost cu mult peste acest nivel, de nesuportat pentru majoritatea românilor.

În paralel, vom construi împreună cu marile lanțuri de magazine, cum am și stabilit, un mecanism predictibil pe termen lung. Vrem să ținem prețurile sub control, iar fermierii, producătorii și procesatorii români să primească răsplata corectă pentru munca lor!”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.