Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, recunoscător lui Adrian Năstase: 'Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la NATO'

marcel ciolacu

„Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la Alianța Nord-Atlantică, „cea mai importantă garanție de securitate din istoria modernă a țării”, transmite, marți, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

„Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la Alianța Nord-Atlantică, cea mai importantă garanție de securitate din istoria modernă a țării. Astăzi, când războiul se află, din păcate, aproape de granița noastră de est, înțelegem mai bine importanța strategică a acelui moment și realizăm concret cât de mult ne ajută să trăim și să ne simțim în siguranță”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că NATO este acum garantul securității cetățenilor români – atât al celor din țară, cât și al românilor aflați în străinătate, majoritatea trăind în Europa.

„De aceea, suntem mândri că PSD a oferit României șansa de a face parte dintr-o Alianță ce funcționează pe principiul ! Salutăm din nou decizia liderilor Alianței de a înființa în România un Grup de luptă, condus de Franța, ce va funcționa în țara noastră atâta timp cât va fi nevoie. Salutăm și hotărârea președintelui Statelor Unite, Joe Biden, de a suplimenta trupele americane în Europa de Est, inclusiv în România. Sunt exemple clare că, în aceste momente complicate, nu suntem singuri. Sunt dovezi certe că am devenit parteneri importanți într-o arhitectură politică și de securitate de care depinde în mare măsură viitorul pașnic al democrației europene”, încheie Ciolacu.

La 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.