Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Marcel Ciolacu să plece cu tot PSD-ul de la conducerea ţării' - Dacian Cioloş, după primele decapitări în scandalul centrelor de bătrâni

Parlamentul European
Dacian Cioloș

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a afirmat, luni, că este necesar un audit independent privind situaţia din azilele de bătrâni, care să prezinte realitatea, iar PSD să plece de la conducerea ţării.

"Marcel Ciolacu trebuie să plece cu tot PSD-ul de la conducerea ţării, de mână cu Firea şi Budăi, pentru că nu înţelege ce face un adevărat prim-ministru al Guvernului României. Nu poţi pune lupul de pază la stână! Or, fix asta a decis ieri premierul PSD, ipocrit îngrijorat de starea bătrânilor bătuţi şi înfometaţi în Ilfov, care l-a pus pe ministrul Budăi să controleze centrele cu persoane vulnerabile din ţară şi să-i facă un raport. Ministrul Muncii este cel care a fost sesizat de Centrul de Resurse Juridice încă de anul trecut cu privire la ororile din Ilfov şi soluţia lui a fost să interzică accesul acestei organizaţii în centrele cu persoane vulnerabile!", a scris Cioloş, pe Facebook, relatează Agerpres.

Potrivit fostului premier, "Budăi este autor moral pentru perpetuarea ororilor din Ilfov, iar Ciolacu şi PSD-ul îl pun acum să facă lumină în sistemul de asistenţă socială în loc să-l dea afară".

"Este incredibil şi un afront adus sutelor de organizaţii neguvernamentale şi comunităţi care ajută persoanele vulnerabile în România. Le-am văzut în ultimul an, le-am văzut nevoile şi viziunea, grija şi umanitatea cu care îşi fac datoria. Am văzut imensele resurse de bune practici care trebuie folosite pentru a aşeza sistemul de ajutor al copiilor şi persoanelor vârstnice dacă ar exista dialog cu statul. Doar că Budăi şi Ciolacu tot ce ştiu să facă e să îi scoată pe aceşti oameni din orice zonă în care ar putea ajuta sau controla ceea ce face statul. Aşa se adânceşte falia dintre societate şi stat, aşa scade la piciorul broaştei încrederea oamenilor în politicieni. După tot ce au făcut la Voluntari, după toate dovezile că politicul e implicat şi cei de la PSD au ştiut şi acoperit ororile, nu poţi să-i pui tot pe ei să-i controleze pe cei care fac lucruri de bună credinţă. E nevoie de un audit independent care să pună pe masă realitatea aşa cum este, nu cea coafată de interese de partid", a transmis Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.