Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu se amestecă în criza din R.Moldova: Promisiunea făcută de preşedintele Camerei Deputaţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că este nevoie de o abordare echilibrată din partea tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova, potrivit agerpres.ro.

''Este nevoie de o abordare echilibrată a tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova. Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european. În acest sens, mizez pe maturitatea şi înţelepciunea elitei politice de la Chişinău pentru a gestiona cu responsabilitate această situaţie în beneficiul cetăţenilor moldoveni'', a scris Ciolacu duminică, pe Facebook.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a constatat duminică, potrivit unei noi hotărâri emise în regim de urgenţă, că există circumstanţe ce justifică interimatul funcţiei de preşedinte al ţării, care urmează să fie asigurat de către premierul în exerciţiu Pavel Filip. Acesta a şi semnat, în calitate de preşedinte interimar, decretul privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie, informează Radio Chişinău.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Curtea Constituţională a adoptat de asemenea un aviz prin care constată că există circumstanţe de dizolvare a Parlamentului, din cauza imposibilităţii de formare a unui nou guvern.

Sâmbătă, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a invalidat decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a Maiei Sandu - liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi numirea guvernului condus de aceasta. Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.