Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, semnal pentru CCR în problema pensiilor speciale: 'Mi-e greu să cred că proiectul are elemente de neconstituţionalitate'/ VIDEO

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat joi, la HotNews LIVE, că a existat o "întrecere socialistă" pentru eliminarea pensiilor speciale, iar proiectul care a fost adoptat recent şi care se află în analiza CCR nu ar avea elemente de constituţionalitate. Ciolacu amestecă pensiile speciale cu pensiile de serviciu ale magistraţilor şi pledează pentru impozitare. Ciolacu este contrazis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a atacat la CCR proiectul adoptat de Parlament.

"E o temă care trenează de mult timp. A fost o întrecere socialistă în proiecte de la toate partidele. Abordarea PSD a fost de impozitare suplimentară a acestor pensii speciale și o plafonare în raport cu salariul. Ultimul proiect este făcut în acest sens, cu o anumită impozitare. E o abordare mai corectă, fără să trebuiască să modifici 10 legi. Conceputul de pensie specială în România a apărut în 1997, pensiile magistraților, când era un ministru liberal, domnul Valeriu Stoica. Sunt niște drepturi cîștigate, cred că e corect să impozitezi adecvat aceste venituri speciale. Este o măsură bună ca judecătorii să aibă nişte venituri substanţiale. Nu e o măsură bună să ai venituri la pensie mai mari decât salariul când erai în activitate. Mi-e greu să cred că proiectul de eliminare a pensiilor speciale atacat la CCR are elemente de neconstituționalitate", a declarat Marcel Ciolacu.

"De ce nu s-au introdus pe ordinea de zi la plen proiectul USR? Am spus că facem plen comun dacă se adoptă dublarea alocațiilor și atunci votăm și pensiile. Nu este niciun șantaj, se numește politică, e esența politicii. Și noi vrem eliminarea pensiilor speciale de la parlamenetari, dar acei bani să se ducă la alocațiile pentru copii", a mai afirmat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.