Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pun cruce racolării de primari între cele două partide (surse)

Ciolacu Ciuca

Liderul PSD Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă vor să oprească migrația de la un partid la altul a primarilor din teritoriu. Cei doi șefi ai Colaiției au discutat în urmă cu câteva zile pe acest subiect, spun sursele noastre.

Din cauza scandalului dintre membrii celor două partide, mai ales din PNL de unde foarte mulți primari au trecut, în ultima perioadă, în barca PSD a fost o presiune din interiorul partidului asupra lui Nicolae Ciucă pentru a discuta cu Marcel Ciolacu și a pune capăt acestei migrații.

Sunt zeci de primari liberali care și-au anunțat intenția de a trece la PSD

Spun sursle noastre politice că cei doi lideri ar fi discutat în acest sens de curând și au hotărât să nu-și mai ia primarii. Este vorba despre o înțelegere verbal.

Liberalii sunt cei dezavamtajați în urma acestei migrări masive pentru că riscă să rămână fără sute de primari din județele din Moldova, dar și din sudul țării.

E posibil să vedem în următoarea perioadă că va înceta acestă migrație

Este vorba doar de o înțelegere la nivel de cuvânt dat pentru că reamintim că în prima săptămână din martie a fost adoptată ordonanța de urgență care declanșează procesul de organizare simultană a alegerilor locale și pentru Parlamentul European, în data de 9 iunie și, de asemenea, este permis si traseismul politic.

Prin OUG „a fost dată posibilitatea aleșilor locali să migreze de la un partid la altul, fără a își pierde mandatul, deoarece „este vorba de un decalaj în iunie, atunci când se desfășoară alegerile și probabil începutul lunii octombrie, atunci când încep să fie constituite primele consilii locale, respectiv județene, iar consilierii validați, odată constituit Consiliul, să depună jurământul”, a explicat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.