Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu va candida la șefia PSD. Un Congres al partidului, cât mai repede

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va fi organizat un Congres pentru alegerea conducerii cât mai repede, odată cu ridicarea Stării de Alertă în România.

Marcel Ciolacu a confirmat că va candida pentru funcția de președinte al PSD.

Citește și: BOMBĂ Viorica de la Clejani RECUNOAȘTE că fiica ei era drogată: ce a luat Margherita înainte de accident

„Marea majoritate a colegilor mei și eu considerăm că trebuie avut acest Congres. Acum, trebuie să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și am văzut ce voci interne și ce tensiuni interne au fost. Trebuie făcut cât mai repede un Congres. PSD, imediat după terminarea Stării de Alertă, dacă lucrurile vor arăta cum arată acum cu pandemia, va organiza Congresul. Categoric, nici nu se mai impune solicitarea unei stări de alertă.

Da, voi candida la Congres”, a spus Marcel Cioalcu, la TVR1.

Ciolacu a adăugat că îşi doreşte să candideze cu un proiect care să adune mai multe forţe politice şi chiar să creeze un pol de stânga puternic.

"Un proiect politic coerent, un proiect politic care să adune mai multe forţe politice, de ce nu şi crearea unui pol de stânga puternic în România, cu alţi aliaţi, poate şi cu accente liberale în acest proiect politic, care să stea la baza unui program de guvernare pentru următorii ani, cu care să venim în faţa românilor", a spus liderul interimar al PSD.

El a afirmat că din echipa sa vor face parte Paul Stănescu şi Gabriela Firea, dar a subliniat că aceasta va fi echipa PSD, nu a unui lider politic.

Întrebat ce relaţie are cu Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a spus că îi este cunoştinţă şi amic şi îşi doreşte ca acesta să facă parte din echipa PSD.

"Am o relaţie la fel de bună cu Sorin Grindeanu, îmi e cunoştinţă, şi amic şi vecin (...). Categoric îmi doresc ca Sorin Grindeanu să facă parte din această echipă, din echipa PSD, nu neapărat din echipa mea. În schimb, nu voi face niciodată greşeala ca eu să iau decizii, sfătuindu-mă cu oameni din afara PSD. Indiferent - cu toţii mai luăm şi decizii nu tocmai bune - cum vor fi aceste decizii, o să le iau în interiorul partidului. (...) Eu nu exclud pe nimeni. Trebuie să realizăm cu toţii că urmează un examen electoral şi trebuie să ne ridicăm atât la aşteptările românilor şi la agenda românilor, cât şi la aşteptările membrilor PSD", a mai afirmat preşedintele interimar al social-democraţilor.

Acesta a adăugat că datoria sa şi a partidului este să vină cu un proiect politic, iar dacă alte forţe politice sunt atrase de acest proiect, atunci se pot alătura, pentru a elabora un program, în perspectiva guvernării.

"Eu nu vreau o adunătură, să ne strângem mai mulţi lideri politici - ne-am strâns ca să punem mâna pe putere şi să avem acces la resurse. PSD trebuie să vină cu un proiect politic şi dacă şi alte forţe politice, cum este Pro România, cum este ALDE, se regăsesc în acest proiect politic, ne punem pe treabă şi facem un program de guvernare cu care să venim", a mai spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, sunt şanse mari ca la alegerile locale şi parlamentare să existe o alianţă pe zona de stânga, respectiv PSD - Pro România - ALDE şi a menţionat că sunt discuţii în acest sens

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, este ACUM, ÎN DIRECT, la #Romania9. Urmăriți, judecați, comentați!

Publicată de Romania9 pe Luni, 25 mai 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.