Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela anunţă măsuri după îmbulzeala de la Aeroportul Cluj: Toate transporturile aeriene vor fi avizate de Ministerul Transporturilor' (VIDEO)

Inquam Photos/Raul Stef
Inquam aeroport Cluj

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seara, că toate transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj, unde s-a înregistrat aglomeraţie la plecarea unui zbor către Germania.

"Autorităţile competente - Ministerul Transportului sau Autoritatea Aeronautică - vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităţilor judeţene", a spus Vela.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

La rândul său, prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.