Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela, detalii despre STAREA DE ALERTĂ, care ar putea fi instituită pe 15 mai: Unele norme, care acum au fost emise în cele 10 ordonanțe, vor fi preluate

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre ce ar presupune starea de alertă, după 15 mai, atunci când se termină starea de urgență.

„Ca stare de alertă, ea este implementată conform prevederilor unei OUG din 2004 și se referă la punerea în aplicare a unor planuri de acțiuni și măsuri de prevenire, de avertizare a populației, de înlăturare a consecințelor unei situații de urgență, care a produs această necesitate a instituirii stării de alertă. În această situație de stare de alertă, conform ordonanței de care am amintit, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență declară, cu acordul primului-ministru, starea de alertă la nivel național sau la nivelul mai multor județe, ședința fiind condusă chiar de primul-ministru.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Coordonarea revine, așadar, în speță CNSSU, care poate lua anumite decizii. Deciziile devin automat norme de reglementare a ceea ce facem noi în continuare. Ca detaliu tehnic, cu siguranță unele norme, care acum au fost emise în cele 10 ordonanțe, vor fi preluate prin decizia CNSSU, la momentul intrării într-o stare de alertă”, a spus Marcel Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.