Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela, dezvăluiri REVOLTĂTOARE în cazul ursului mort: Jandarmii au arme, dar nu au tranchilizante

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Dezvăluiri revoltătoare ies la iveală în cazul ursului lăsat să moară în Harghita! Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni că jandarmii au arme, dar nu au tranchilizante.

„Am aflat, spre stupoarea mea, că cei de la Jandarmerie au armament, dar nu au tranchilizante. În același timp, nu au proceduri pentru a autoriza medici sau specialiști care să știe cum să tranchilizeze un animal. După actul normativ din acest an, Jandarmeria are asemenea armament care poate fi folosit pentru a tranchiliza un animal, dar nu există specialiști și nici armamentul specific în dotare”, a spus Vela la sediul ministerului.

Potrivit ministrului, într-un singur județ, Hunedoara, există un protocol între Prefectură, DSVSA și Jandarmerie, care să prevină situații precum cea de la Harghita, acest protocol fiind realizat de către autoritățile locale, pentru a suplini vidul legislativ.

„În astfel de situații eu doresc să găsesc cauzele care au dus la o asemenea tragedie, unde a fost vidul (...) Sâmbătă seara, după ce a avut loc evenimentul și Inspectoratul Județean de Poliție, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au anunțat prefectul (din Harghita – n.r.) care s-a informat doar la primarul de la Praid dacă e ok și ce se întâmplă. În mod normal, prefect ești și în weekend, și în restul săptămânii”, a spus Marcel Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.