Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela, discuții cu omologul ungar după nebunia din Vama Nădlac: 'Sandor Pinter a fost de acord cu această propunere'

marcel vela

Ministrul de Interne Marcel Vela s-a întâlnit ieri, la Budapesta, cu Sandor Pinter, omologul ungar, pentru a identifica cele mai bune soluții de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei comune. Discuțiile dintre cei doi s-au concentrat atât pe probleme specifice celor două ministere, cât și pe analizarea posibilității deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei comune dintre România și Ungaria, care să respecte și condițiile Schengen.

„Am mai discutat și despre posibilitatea realizării unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare, care să fie deschis 24 din 24 de ore, iar domnul Sándor PINTÉR a fost de acord cu această propunere. În cursul zilei de astăzi, la nivelul conducerii polițiilor de frontieră din cele două state urmează să se analizeze și să se stabilească detaliile tehnice”, anunță Vela într-o postare pe Facebook.

Atenție! ANAF modifică iar declarația unică - ce trebuie să știe contribuabilii

„Dragi prieteni,

În aceste momente pline de provocări, căutăm rezolvări, muncim pentru ele și ne străduim ca acestea să ajungă la fiecare român care are nevoie de sprijin.

Acum nu avem timp pentru altceva, avem timp doar pentru viziune și soluții.

Ieri, m-am întâlnit la Budapesta cu domnul Sándor PINTÉR, omologul ungar, pentru a identifica cele mai bune soluții de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei comune.

Vizita a reprezentat o continuare a dialogului și a bunei colaborări între cele două state.
Așa cum știți, o parte din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt închise din cauza pandemiei, iar pe cele deschise, traficul este orientat doar între anumite ore și doar pe anumite categorii de tranzit (marfă pe rutier și feroviar, autoturisme sau pietonal).

Având în vedere creșterea afluxului de cetățeni care revin în țară și aglomerația din zilele trecute în cele două puncte, Nădlac I și Nădlac II, folosite ca tranzit din Austria pe culoarul impus de autoritățile ungare pe autostrada A1, a fost extrem de necesară această discuție bilaterală.
Chiar dacă pe lângă cele două PTF, în urma unor discuții anterioare, autoritățile maghiare au mai fost de acord cu deschiderea a încă trei puncte de trecere a frontierei (Vărșand, Borș, Petea), se impun și alte măsuri pentru a fluidiza traficul.

Așadar, discuțiile cu omologul meu s-au concentrat atât pe probleme specifice celor două ministere, dar mai ales pe analizarea posibilității deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei comune dintre România și Ungaria, care să respecte și condițiile Schengen.

Totodată, am mai discutat și despre posibilitatea realizării unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare, care să fie deschis 24 din 24 de ore, iar domnul Sándor PINTÉR a fost de acord cu această propunere.
În cursul zilei de astăzi, la nivelul conducerii polițiilor de frontieră din cele două state urmează să se analizeze și să se stabilească detaliile tehnice.

Am adresat domnului Sándor PINTÉR invitația de a vizita România în cursul acestui an, în virtutea parteneriatului existent la nivelul celor două instituții.

Este foarte important să colaborăm, să empatizăm, să existe solidaritate și dialog între oameni, între instituții, între state pentru a ieși cu toții învingători din această luptă, indiferent de țara în care locuim sau pe care o reprezentăm.

Dialogul, cooperarea și responsabilitatea sunt metodele prin care putem găsi soluții la toate problemele din acest război mondial împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.