Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela distruge un mit despre turiști și patroni: 'Nu vreau să se arunce anatema pe toți turiștii și pe toți din industria horeca'

MAI
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că mulți dintre turiști respectă regulile de distanțare socială, asta chiar dacă în mass media sunt prezentate cazurile în care sunt încălcate directivele Guvernului. El a explicat că marea majoritate a românilor au înțeles cât de periculos e virusul și îi îndeamnă pe toți să fie precauți.

Citește și: Marcel Vela SPULBERĂ toate anunțurile alarmiste: Sunt locuri al ATI! Cine v-a spus că nu sunt?

Marcel Vela a prticipat la ziua aviației, iar cu acest prilej a vorbit și despre situația cazurilor de bolnavi din țara noastră.

„Eu zic că există un echilibru, dar, ca în orice zonă, și în orice domeniu există și excepții. (...) La un restaurant sau la un club s-au aglomerat locurile, dar dacă vă duceți în alte restaurante sau în alte cluburi se respectă. (...) Nu vreau să se arunce o anatemă pe toți turiștii și pe toată industria HoReCa cu privire la nerespectarea regulilor, teribilismul unor clienți ai unor cluburi. Sunt excepții asupra cărora vom lua măsuri. Nu vom tolera asemenea lucruri, care pot pune în pericol sănătatea populației. Nu doar noi, ca Minister al Afacerilor Interne. Toate aceste controale sunt mixte, alături de alte instituții ale statului care pot să aplice sancțiuni inclusiv până la suspendarea activității operatorului care sfidează nu doar bunul simț, nu doar legea, sfidează inclusiv pe ceilalți colegi care respectă legea”, a spus Vela.

„Nu este în interesul neapărat al turistului, este în interesul acestei industrii ca să funcționeze. Degeaba putem să dăm permisivitate extraordinară Industriei HoReCa să funcționeze cu maximum de locuri în restaurant, cu maximum de camere. Dar ce se întâmplă? La un moment dat, dacă zona va deveni un focar, nu vor mai avea clienți. Și noi ne riscăm clienții, cetățenii, compatrioții noștri se intre într-un focar de infecție fără să își dea seama unde sunt asimptomatici la nu știu câtă distanță de ei. Din acest motiv trebuie făcut acel echilibru delicat și sensibil între interesele Industriei HoReCa, interesele celor care vor să se distreze și responsabilitatea față de cei din jur. Pentru că dreptul meu de a mă distra nu înseamnă că am dreptul să vă infectez pe dumneavoastră, ceilalți”, a spus, luni, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citește și: OFICIAL - S-au prelucrat doar 8570 de teste și avem 681 de cazuri noi de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.